dinsdag 26 juni 2012

:-) SUNSHINE AWARD !!!

Jee! Ondanks dat ik me nog niet zo lang in blogland begeef, heb ik nu al een 'Sunshine Award' gekregen van Petra, van Noflik Nifelje !!! Onwijs bedankt en hij is iedereen gegund, maar een paar extra volgers vind ik altijd leuk!

En dan horen daar 10 vragen bij waar je antwoord op moet geven... Moeilijk zeg! Ik vind zoveel leuk en dan moet je favorieten kiezen. Pff, nou ik zal m'n best doen!

***** ***** ***** ***** *****

1-Wat is je lievelingsdier
Helaas is hij er niet meer, maar met deze geweldig lieve Jack Rustig "Mojo" (foto links) was ik 4 jaar lang zó blij! Als het aan vriendlief ligt, komt er geen opvolger (hij is allergisch en vind het zo wel makkelijk...) Ehm, ooit komt er wel een ander! En in de tussentijd knuffel ik met Doerak (foto rechts), de hond van m'n ouders en onze 'leasekatten' van de buren. Ik ben een dierenvriend, altijd al geweest, dus een tijdje zonder huisdier zoals nu is voor mij eigenlijk not done...

2-Wat is je favoriete getal
Ik ben jarig op de 25e van de 5 en 5x5 is 25, dus ja; 25! Nu ik er over nadenk is het ook 5 jaar geleden dat ik 25 op de 25e werd. En... we wonen op nummer 25!

3-Wat is je favoriete non-alcoholische drankje?
Latte Machiato! Héérlijk in het zonnetje buiten, graadje of 20 (hee, wat toevallig, dat was 't vanmiddag ook!) en dan een boekje lezen met een kop Latte Machiato, met een stukje chocola 'on the side'! Ook fijn in een restaurant als afsluiter, maar 't liefst nog op vakantie op 't terras... Ice tea is een goede nummer 2, gevolgd door de goedkope variant (Aldi) van vitamine water.

4-Facebook of Twitter?
Eh ja... Ik heb net facebook, omdat je anders niet op Pinterest kan. Twitter heb ik niets mee; ik volg dat alleen tijdens schaatstoernooien (als stadionspeakers hebben we een account: #spkrthialf). Ik vond Hyves altijd wel aardig, omdat je daar makkelijk foto's kon delen en de opmaak makkelijk aan kon passen naar eigen smaak. Met facebook kan ik dat allemaal niet zo goed; vind het maar lastig!

5-Wat is jouw passie?
Ik las dit:
in de Flow en ben het er eigenlijk wel mee eens. En als ik alles wat m'n passie zou zijn op moest schrijven werd dit bericht nóg langer ;-)

6-Krijgen of geven?
Allebei: ik vind het leuk als iemand je cadeautje uitpakt en dan zichtbaar geniet en blij is! En dat doe ik ook als ikzelf iets uitpak!

7-Patroon
Ik moet zeggen dat ik vooral opkijk van mijn moeder's creaties (waarover binnenkort meer!). We noemen haar Moos en qua patroongebruik kan ik zeggen; die maakt ze altijd zelf! Ja, echt! Moos-patroonloos dus. Van haar heb ik even een foto van haar vorig jaar gemaakte speeltent geplaatst. Verder heb ik al aardig wat beestjes gemaakt uit het boek hieronder. Ook erg makkelijk en leuk om te doen!
 

8-Dag v.d. week
Maakt weinig uit; als het maar mooi weer is, ik wat in de tuin kan pielen of heerlijk uit kan waaien aan de kust (hier vlakbij)... En 't liefst met vriendlief, een kopje Latte Machiato en 's avonds lekker pasta eten! Als ik écht moet kiezen, dan doe ik donderdag. "Jeudi" noemen de Fransen dat, klinkt mooi hé?

9-Wat is je favoriete bloem?
Nou, daar kan ik kort over zijn -of juist niet-, want dat zijn er teveel om op te noemen! Ik doe een top 10 en máár twee foto's dit keer, oké? Komt 'ie:
  1   akelei
  2   tulp
  3   ranonkel
  4   hosta
  5   mozes in het biezenmandje
  6   tuinboon-bloemen
  7   siererwt
  8   geraniums
  9   vergeet-me-niet
  10 vingerhoedskruid
 
Dan ben ik nog voorbij gegaan aan de rozen, pioenen, vrouwenmantel, waterlelie, helleborus, violen, ijzerhard, lavatera, stokroos, petunia..........enz!

10-Wat is je favoriete land?
Dromeland ;-) omdat daar alles zo mooi is! Het heeft het beste van alles: het strand van Terschelling, de uitzichten op de Oostenrijkse Alpen vanuit Inzell, een voorjaarsbloeiend Alpenweide in Frankrijk, de architectuur van Gaudí in Barcelona, het klimaat van het Gardameer, het groen van de Belgische Ardennen, Duitse brötchen, Italiaanse pasta, en ik hoop dat de komende vakantie daar nog meer aan toevoegt, dus: Schotland, here we come!

*****   *****   *****   *****   *****  
En dan moet je anderen nomineren enzo... Oeh, en 't typen en foto's zoeken duurde al zo lang vandaag! Sommigen van jullie hebben net een award gehad, dus die wil ik er niet mee 'lastig vallen' Haha! Dus... Ik hou het kort en geef ze aan...

1) Lotje van Door Lotjes roze bril (van de actie: "Maak het voor Maud", die ik vorige week in het echt heb mogen ontmoeten)
2) Carolien van Het Keetje van Lien (welke mijn eerste give away won en die vaak leuke berichtjes achter laat op mijn blog)
3) (Vilt)Anja van Altyd Wolkom (zij schrijft leuke verhaaltjes en berichtjes en heeft lieve jonge cavia's)
4) Mirjam van Stins (zij geeft altijd leuke reacties en ik kijk dagelijks even naar haar blog; leuk!)
En tot slot:
5) Esther van MamaEsther (begon 2 maandjes voor mij aan bloggen, dus kan net als mij nog wel volgers gebruiken)

5 opmerkingen:

 1. Lieve snijboon ;)
  Dank voor de award!
  Fijn om in het zonnetje te staan, lekker warm...
  Ik geef ' m even niet door want ik heb er pas nog twee gehad, hoe decadent!
  Groetjes van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn tweede award. Supertrots zit ik hier achter mijn computertje te stralen. Heel erg bedankt. Het is pas twee berichtjes geleden dat ik de vragen heb beantwoord dus dat laat ik even achterwege, maar ik ga het morgen wel even op mijn blog melden dat ik twee keer de eer heb mogen krijgen om hem te ontvangen. Nu nog even lekker doorklikken naar de andere blogs die je vermeldt hebt, wie weet wat voor leuks ik daar allemaal weer tegenkom.

  Liefs Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om je antwoorden te lezen, nu weten we weer een beetje meer :-) En hierbij dus een volgertje bij!
  Wat een prachtige speeltent heeft je mama gemaakt! Ik ben ook met eentje bezig (projectje tegen de winterperiode) maar ik heb alleen nog maar de basis klaar. Als ik mag van je mama neem ik graag het ideetje van de postbus over, schitterend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een feestje om te lezen! Leuk hoor! Noflike, zonnige dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor de award! Hoe leuk is dat. Zal er zo snel mogelijk een blogje van maken.

  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen