zondag 17 juni 2012

Project update: tuin op de schop!

Hier even een update over ons achtertuinproject!
Inmiddels is er al wel het een en ander gebeurd. Zo heeft vriendjelief al pollen 'siergras' (lees: woekerend onkruid) verwijderd, wat niet meeviel met zo'n dicht wortelgestel. Op de middelste foto staat -behalve onkruid-  ook de sering die er inmiddels niet meer is. Alle bloeiende takken zijn met moederdag naar Rich' moeder gegaan, en nu de laatste knoppen uitgebloeid waren kon hij om...
 

En daarna was het gisteren de beurt aan mijn vader. Hij nam de tuin letterlijk op de schop (zal binnenkort ook 'zijn steentje bijdragen' aan het terras; is namelijk stratenmaker)! Poeh, wat heeft hij een zware grond verplaatst en planten verwijderd / verzet. Hij heeft alvast voorwerk gedaan, zodat we binnenkort zand kunnen opbrengen en er een vernieuwd, vergroot terras kan worden gelegd! En ik mocht (fijn) klinkers uit de grasrand halen en stapelen, graskantjes steken, onkruid wieden, kruien en natuurlijk de catering verzorgen (lekker: kibbeling van de markt). Het 'tussenresultaat' is dit:


Lijkt er al aardig op, hé? Tsja, en het volgende is het gras omfrezen, egaliseren en graszoden leggen (het oude gras zit vol onkruid en mos en is hobbelig). Tegelijk zal er nog wat meer grond afgegegraven worden, zand opgebracht worden -dat wordt weer kruien- en straten maar! O ja, ook het hokje moet 'nog even' afgemaakt worden; gootjes eraan, raampjes erin, deur erop, verven... Yep, 't wordt nog druk de komende tijd! 

***

En ondertussen heeft Oranje verloren; de voetballers kunnen met vakantie! Ik zeg: op naar de Tour en de Spelen, misschien dat Nederland daar nog wat eremetaal in de wacht kan slepen. Ik hoop dan dat ik lekker op een bankje in de tuin kan zitten fröbelen zoals het dametje op deze afbeelding, die ik vond in één van de boeken die ik laatst voor 50 cent per stuk meenam uit de kringloopwinkel...


Fijne week allemaal: veel Freubelvreugde en creativiteit!

3 opmerkingen:

 1. Wat een werk. Ik denk altijd maar met dat soort klussen, stug doorgaan dan komt er vanzelf een einde aan. En dan uiteindelijk lekker genieten van het resultaat. Hou je ons op de hoogte van hoe het wordt?

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een klus he, maar het wordt wel mooi! Haha, was dat het cadeautje voor je vader gisteren dat hij mocht helpen? Ik ben benieuwd naar hete idnresultata. En dan gauw op zoek naar zo'n schommelbank... oh heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Riri!
  Wat zal het heerlijk zijn als het allemaal af is! De illustratie van het vrouwtje in de tuinschommel vind ik erg lief!
  Groetjes, Hélène

  BeantwoordenVerwijderen